Aanpakkers van nature!
Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Over Van Berkel Groep

Over ons

Wij zijn de Van Berkel Groep, aanpakkers van nature

Inspelen op de vraag van de markt. Het anders aanpakken omdat het slimmer of beter kan. Innovaties omarmen die onze dienstverlening nog duurzamer, effectiever en efficiënter maken. En altijd het beste resultaat willen bereiken voor onze klanten. Zo zijn wij sinds onze oprichting in 1955 uitgegroeid tot een veelzijdige dienstverlener in landschap, infra, groen- en bouwstoffenrecycling en containerlogistiek. Niet voor niets zijn wij: aanpakkers van nature.

Direct naar:

  Brabants familiebedrijf met negen locaties

  Inmiddels hebben we een uitgebreid machinepark, ruim 270 betrokken en hardwerkende medewerkers en negen locaties. Inclusief ons nieuwe, moderne en duurzame hoofdkantoor in Veghel. We zijn en blijven een echt familiebedrijf van Brabantse bodem. Persoonlijke aandacht staat voorop en de deur staat voor iedereen open. Geen vraag is te gek, we denken in oplossingen. Om er vervolgens met opgestroopte mouwen tegenaan te gaan.

  Maak kennis met ons, bekijk onze bedrijfsfilm of ga naar ons YouTube kanaal voor meer video’s.

  Missie & visie

  Continuïteit waarborgen, dat is onze missie

  Een duurzaam renderende bedrijfsvoering gebaseerd op respect voor mens, natuur en milieu. Daarmee waarborgen we de continuïteit van onze familieonderneming. Onze basis voor een succesvolle organisatie is een gedreven team van enthousiaste en trotse professionals. Met een no-nonsense mentaliteit leveren we op een creatieve en innovatieve manier een klantgericht totaalpakket, dat we combineren met een effectieve en efficiënte aanpak. Het resultaat: hoge klantwaarde.

  Onze visie voor een duurzame toekomst

  Binnen een globaliserende samenleving is duurzaam omgaan met energie, grondstoffen en milieu van toenemend belang voor de huidige en toekomstige generaties. We hechten waarde aan welzijn, kwaliteit van leven en een leefbare omgeving met een goede balans tussen mobiliteit, natuur en recreatie. We hebben behoefte aan sociale verbondenheid en willen kunnen vertrouwen op betrokken organisaties die service, gemak en totaaloplossingen bieden. Als Van Berkel Groep staan we met een actieve en duurzame bedrijfsvoering midden in deze samenleving.

  Historie

  • Hoe het begon 1
  • Hoe het begon 2
  • Hoe het begon 3
  • Hoe het begon 4

  Hoe het begon: een agrarisch loonbedrijf

  De geschiedenis van de Van Berkel Groep begint in 1955. Als eerste in het dorp kopen de broers Harrie en Henk van Berkel een tractor. Daarmee verrichten ze werkzaamheden voor andere boeren. Zo leggen ze met hun ondernemerszin een solide basis voor het familiebedrijf. In de jaren die volgen, bouwen de broers hun activiteiten verder uit. Dat is ook kenmerkend voor ons bedrijf. We verzetten al vroeg de bakens en breiden onze dienstverlening uit. Door de jaren heen weten we op vooruitstrevende manieren in te spelen op ontwikkelingen.

  Uitbreiding van onze activiteiten

  In de jaren 60 breiden we ons dienstenpakket uit met grondverzet en zandwinning. Hiermee leggen we het fundament voor onze huidige brede dienstverlening op het gebied van grondwerken, wegenbouw, waterbouw en machinaal slopen. In de jaren 70 komen daar cultuurtechnische activiteiten bij. Dat leidt al snel tot een stevige groeiversnelling. Voor overheden, bedrijven en land- en terreinbeheerders gaan we landschappen aanleggen en onderhouden. Tot op de dag van vandaag een belangrijke activiteit van Van Berkel Landschap & Infra BV.

  Groenrecycling

  Begin jaren 90 voegen we groenrecycling toe aan ons portfolio. Deze activiteit brengen we onder bij ons zusterbedrijf Ciclo Groenrecycling BV, dat sinds 2010 Van Berkel Biomassa & Bodemproducten BV heet. In datzelfde jaar starten we onze activiteiten in Etten-Leur. En een jaar later breiden we opnieuw uit, nu in Veldhoven.

  De tweede generatie neemt het stokje over

  Het is eind jaren 90. Geleidelijk neemt de tweede generatie – Jan, Tonio en Hein, zonen van Harrie van Berkel, en Patrick, zoon van Henk van Berkel – juridisch en bestuurlijk het roer van ons bedrijf over.

  Logistieke dienstverlening

  In 2004 starten we met logistieke dienstverlening. Inland Terminal Veghel is onze eerste op- en overslaglocatie. In 2013 voegen we daar Inland Terminal Cuijk aan toe. En nog eens zeven jaar later Inland Terminal Oss. Met de drie terminals richten we ons op de logistiek van maritieme containers en bulkgoederen.

  Van Berkel 2e generatie
  Uitbreiding van onze activiteiten
  2e generatie neemt het stokje over

  Bouwstoffen op basis van puin

  In 2011 breiden we onze activiteiten op het gebied van bouwstoffen en transport uit. Onder de vlag van Van Berkel Bouwstoffen & Transport produceren en verhandelen we primaire en secundaire bouwstoffen. Op een nieuwe locatie in Eindhoven met een nieuwe innovatieve aanpak.

  Aanpakkers op weg naar de toekomst

  We staan als Van Berkel Groep midden in de maatschappij. We richten ons op de dag van vandaag en hebben tegelijkertijd oog voor morgen én overmorgen. Zowel zelf als door overnames realiseren we een structurele, stabiele groei. Daarbij denken we in generaties in plaats van jaren, en hechten we waarde aan de eigen identiteit. Dat laat ook de tweede generatie Van Berkel zien. Alle vier de aandeelhouders – Jan, Tonio, Hein en Patrick – werken binnen ons bedrijf. Zij bewaken de aanpakkersmentaliteit die ons familiebedrijf al sinds 1955 kenmerkt.

  Onze bedrijven

  De Van Berkel Groep is een holding met daaronder vier bedrijven. Omdat al onze diensten in elkaar grijpen, vindt u in de Van Berkel Groep één partner die over alle disciplines heen kijkt en tegelijkertijd specialist is. Een overzicht van onze bedrijven:

  Van Berkel Landschap & Infra: we verzorgen de aanleg en het onderhoud van landschappen en infrastructuur en alle dienstverlening die daarbij hoort.
  Van Berkel Bouwstoffen & Transport: hier produceren en verhandelen we secundaire bouwgrondstoffen en granulaten op basis van bouwreststoffen. Ook zijn we specialist in bulklogistiek.
  Van Berkel Biomassa & Bodemproducten: hier creëren en produceren we biomassa en bodemverbeteraars op basis van organische reststromen en verhandelen die. Ook zijn we actief op het gebied van bioraffinage.
  Van Berkel Logistics: we organiseren de multimodale logistiek voor containers, bulk en reststoffen van en naar de regio Oost-Brabant.





  CO2-reductie

  Als Van Berkel Groep zijn we gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Vanuit ons maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef streven we ernaar om de uitstoot van koolstofdioxide in onze bedrijfsvoering te verminderen. Daarbij gebruiken we de CO2-prestatieladder als hulpmiddel. Ons doel is om de emissie door onze hele organisatie voor scope 1, scope 2 en scope 3 jaarlijks met 1% te verminderen ten opzichte van basisjaar 2016.

  Certificaten

  Van Berkel Groep hanteert een weldoordacht beleid op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Dit helpt ons te voldoen aan de eisen, wensen en verwachtingen van klanten enerzijds, en wet- en regelgeving anderzijds. Om al deze aspecten de aandacht te geven die ze verdienen, hebben we ons eigen Integraal Management Systeem ontwikkeld. Dit biedt ons de informatie en handvatten om de verwachtingen van onze opdrachtgevers waar te maken en tegelijkertijd te blijven aanpakken.

  Het behalen van certificaten is voor de Van Berkel Groep geen doel op zich, maar een logisch gevolg van onze inzet op professionaliteit en bewustwording.

  Contact
  A
  Doornhoek 4265
  5465 TG Veghel
  Onze locaties