Aanpakkers van nature!
Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Kick off CEH

Start unieke samenwerking Charging Energy hubs

Datum 25 april 2024

Met de klimaatdoelstellingen en de komst van steeds meer zero-emissiezones wordt het voor de logistieke sector steeds urgenter om over te stappen naar elektrische voertuigen. Dit leidt tot toenemende belasting van ons elektriciteitsnetwerk. Om de groeiende vraag naar krachtige oplaadinfrastructuur en het aanbod van elektriciteit beter op elkaar af te stemmen, gaan 27 bedrijven en kennisinstellingen nu samen werken aan Charging Energy Hubs.

Op donderdag 18 april vond de kick-off plaats van het Charging Energy Hubs project: een unieke samenwerking tussen 27 bedrijven en kennisinstellingen uit de gehele waardeketen in de energie- en automotive sector. Het doel is om de elektrificatie van de logistieke sector te versnellen door middel van samenwerking, onderzoek en innovatie én bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor Nederland.

Het project Charging Energy Hubs bestaat uit drie use-case locaties in Veghel, Eindhoven-Acht en een locatie voor duurzame stadslogistiek. Daarnaast wordt in verschillende werkpakketten gewerkt aan het ontwikkelen van technische en organisatorische kennis. In korte pitches vertelden de teamleads van ieder werkpakket meer over hun rol in het project, de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen en hoe ze binnen het project gaan samenwerken met de andere werkpakketten.

Een geslaagde kick-off voor een unieke samenwerking!

Charging Energy Hubs wordt mogelijk gemaakt door financiering uit het Nationaal Groeifonds. De deelnemende partijen zijn: ACE Mobility, AME, DAF, DAMEN, DC Systems, DENS, Dynniq, FIER, Fontys, HAN, Heliox, Fluidwell, KEMA, Maxem, NKL, Recoy, Renewable Energy Factory (REF), Rocsys, Scholt Energy, Shell, Stichting ElaadNL, Sycada, TNO, TSN Groen, Technische Universiteit Eindhoven, Van Berkel Logistics, Van Kessel, Zero Emissions Services (ZES).

De projectcoördinatie wordt ondersteund door Brainport Development en RAI Automotive Industry NL.

Contact
A
Doornhoek 4265
5465 TG Veghel
Onze locaties