Aanpakkers van nature!
Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Revicon stabilisatiezand

Nieuw product: Revicon® stabilisatiezand

Datum 22 december 2022

In onze eigen productlijn Revicon® hebben we nu ook stabilisatiezand. Revicon® stabilisatiezand is een secundaire grondstof die ontstaat na een afgerond recyclingproces op ons bouwstoffencentrum in Eindhoven. Dat en de eigenschappen van het product maakt het een duurzaam alternatief voor zandcement stabilisatie.

Revicon® stabilisatiezand bestaat uit fijne hoekige grijze deeltjes steenachtig materiaal die aan elkaar hechten. Het materiaal is waterdoorlatend en wordt door een hydraulische toeslagstof gebonden. Door de grote inwendige wrijvingshoek is het ideaal toe te passen bij grondkerende constructies, voor een draagkrachtige stabiele ondergrond, bij voegovergangen en in de wegenbouw als draagkrachtige funderingslaag onder een verhard oppervlak.

  • Toepassing Revicon stabilisatiezand
  • Toepassing Revicon stabilisatiezand
  • Toepassing Revicon stabilisatiezand

Revicon® producten

Onderzoek door ingenieursbureau Inpijn Blokpoel heeft aangetoond dat het product uitermate geschikt is voor de verschillende toepassingen. In de praktijk is het eerste project met Revicon® stabilisatiezand al succesvol uitgevoerd. Het stabilisatiezand is een nieuw product in de productlijn van Revicon®. Ons eigen merk Revicon® staat voor: RE = recycle, VI(C)= overwinnen en CON = concrete (beton). Naast stabilisatiezand hebben we ook Revicon® padverharding en Revicon® brekerzand.

Duurzame keuze

Revicon® stabilisatiezand is een duurzame keuze die bijdraagt aan de reductie van CO2 uitstoot. Zowel vanwege de eigenschappen die bijdragen aan een actief klimaatbeleid, als de lokale herkomst van de grondstof en de circulariteit van het product. In Revicon® stabilisatiezand is geen cement toegevoegd. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid CO2 bespaard en blijft bij gebruik van Revicon® stabilisatiezand de ecologische voetafdruk van een project minimaal. Bij het eerste project met Revicon® stabilisatiezand bespaarden we 84.000 kg CO2-uitstoot.

Infographic Revicon stabilisatiezand
Contact
A
Doornhoek 4265
5465 TG Veghel
Onze locaties