Aanpakkers van nature!
Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Multimodale logistiek zit in de lift Van Berkel Logistics

Multimodale logistiek zit in de lift in Noordoost-Brabant

Datum 27 januari 2021

Dat de toegevoegde waarde van multimodaal vervoer in de regio Noordoost-Brabant steeds belangrijker wordt blijkt uit groeicijfers. Het aantal volle containers via de terminals in Veghel, Cuijk en Oss is in 2020 met 24% toegenomen. En niet alleen het containertransport zit in de lift, we zien – ondanks de invloed van het coronavirus – ook een versterking van de logistieke dienstverlening op het gebied van bulk- en break-bulkoverslag en warehousing.

De Agro & Food en Logistieke sector zijn sterk met elkaar verbonden. Een groot deel van het klantenportfolio komt dan ook uit die sector en levert een grote bijdrage aan de groei van het containertransport. Daarnaast zien we dat de regio Noordoost-Brabant sterker wordt op het gebied van logistieke dienstverlening. De volle breedte van dit pakket biedt veel potentie voor de komende jaren.

24% meer containertransporten

Met 20 afvaarten per week naar Rotterdam en Antwerpen is er veel bedrijvigheid aan de kades van Van Berkel Logistics. Het bedrijf heeft in 2020 – ondanks de weersomstandigheden, de congestie in de zeehavens en stremming van de sluis in Schijndel – het volume, van door haar verzorgde containertransporten, flink zien groeien. Uitgerekend in de regio die zeer zwaar getroffen is door het coronavirus is de handel en logistiek zeer vitaal gebleken. Het aantal volle containers is toegenomen tot 57.000 waar dit er in 2019 nog 46.000 containers waren. Een totale groei van 24%.

Veerkrachtig multimodaal netwerk

Van Berkel Logistics heeft inland terminals in Veghel en Cuijk en sinds oktober 2020 ook in Oss. De bundeling van terminals vergroot de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening wat ook blijkt uit de toename van het aantal containertransporten in de regio Oss. Van Berkel heeft een veerkrachtig multimodaal netwerk in Noordoost-Brabant dat de toegevoegde waarde van het intermodale product nog verder verbetert.

Contact
A
Doornhoek 4265
5465 TG Veghel
Onze locaties