Aanpakkers van nature!
Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Landelijke compostdagen

Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

Datum 14 maart 2023

Inwoners van de gemeente Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 uur eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden. Met deze actie wil de gemeente Maashorst haar inwoners bedanken voor hun inspanning om groenafval gescheiden aan te leveren.

Van Berkel Biomassa & Bodemproducten verwerkt het groenafval tot hoogwaardige producten voor bodemoptimalisatie. Het ingezamelde groenafval komt dus terug in de vorm van compost, daarmee is de biologische kringloop rond.

Duurzaam natuurlijk

Natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert, de waterhuishouding reguleert en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Groenafval scheiden heeft nog een voordeel: het is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te laten verwerken.

Contact
A
Doornhoek 4265
5465 TG Veghel
Onze locaties